PORADNIK
Zupa pomidorowa i łosoś pieczony na kaszy gryczanej.
Sycącą zupę pomidorową z warzywami zaczynamy od pokrojenia cebuli, czosnku i podgrzania ich w garnku na oliwie z oliwek...
Czytaj więcej
Dna moczanowa: 5 posiłków na śniadanie
Ogórka i awokado obieramy i kroimy w kostkę (1/4 ogórka zostawiamy do dekoracji). Przekładamy do kielicha blendera...
Czytaj więcej
Pączki twarogowe na TŁUSTY CZWARTEK.
Siekamy drobno suszone śliwki (wcześniej moczone w wodzie około godziny) i czekoladę. Przekładamy do garnka i podgrzewamy (cały czas mieszając), do momentu rozpuszczenia czekolady i połączenia składników...
Czytaj więcej
Migdałowe ciasto bezglutenowe z jabłkami
Zaczynamy od oddzielenia białek od żółtek, które przekładamy do dwóch osobnych misek. Ważne, aby jajka były w temperaturze pokojowej, ponieważ wtedy uzyskamy największą objętość piany...
Czytaj więcej
Omlet z burakiem
Twaróg przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Jajka rozbijamy do miski i wsypujemy zioła prowansalskie...
Czytaj więcej
Makaron pełnoziarnisty z białym serem, szpinakiem i pomidorkami
Zaczynamy od ugotowania głównego składnika naszego dania, czyli makaronu...
Czytaj więcej
Pikantna zupa krem z papryki
Paprykę kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. Dokładnie myjemy pod zimną, bieżącą wodą. Następnie kroimy ją w kostkę średniej wielkości i przekładamy do miski...
Czytaj więcej
Polędwiczki w ziołach z kaszą.
Polędwiczkę czyścimy z błon. Smarujemy ją musztardą, czosnkiem, solą i pieprzem...
Czytaj więcej
Burak z pęczakiem – smak, który zachwyca
Czosnek i cebulę siekamy i podgrzewamy przez około 3/4 minuty na łyżce oliwy...
Czytaj więcej
Przeciwzapalny shot, tonik i dip. Naturalna mieszanka na zapalenie, wątrobę, toksyny i glukozę.
Przygotowanie witaminowego shota zaczynamy od pokrojenia w większe kawałki marchewki. Przekładamy ją do kielicha blendera i dodajemy kurkumę, imbir i połowę wody kokosowej...
Czytaj więcej