Makaron pełnoziarnisty z białym serem, szpinakiem i pomidorkami

Makaron pełnoziarnisty z białym serem, szpinakiem i pomidorkami
Składniki:
200 g makaronu pełnoziarnistego typu tagliatelle
1 opakowanie szpinaku
250 g białego chudego sera
100 g pomidorków koktajlowych
1 łyżka oliwy
1 łyżka soku z cytryny
3 ząbki czosnku
Przyprawy:
Gałka muszkatołowa
Sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Zaczynamy od ugotowania głównego składnika naszego dania, czyli makaronu.

2. Siekamy trzy większe ząbki czosnku. Czosnek podgrzewamy na łyżce oliwy z oliwek.

3. Do czosnku dodajemy pokruszony biały ser, doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej. 

4. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki i razem ze szpinakiem dokładam do sosu. Całość dokładnie mieszamy i podgrzewamy jeszcze około 2-3 minuty.

5. Na samym końcu dodajemy sok z cytryny.

6. Wraz z makaronem, do sosu dodajemy łyżkę wody z gotowania. 

7. Wszystko mieszamy ze sobą, wykładamy na talerz.

 

Przepis w formie PDF, idealny do wydruku:

Proszę, wpisz adres e-mail, na który wyślę plik.
Pobieram

 

      Powrót

      Komentarze0
      Dodaj komentarz

      Musisz być zalogowany aby dodawać komentarze