Omlet z burakiem

Omlet z burakiem
Składniki:
Mix sałat
Roszponka
2 łodygi selera naciowego
50 g sera typu feta
250 g twarogu chudego
Oliwa z oliwek
5 jajek
Sok z cytryny
1 gruszka
Garść orzechów włoskich
2 ugotowane mniejsze buraki
Przyprawy:
Zioła prowansalskie, pieprz

Omlet:

1. Twaróg przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem.

2. Jajka rozbijamy do miski i wsypujemy zioła prowansalskie. Roztrzepujemy, przelewamy do sera i dokładnie mieszamy

3. Masę jajeczną przelewamy do porcelanowej formy na tartę.

4. Selera i buraka obieram, kroję i układam na masie jajecznej. Całość posypuje serem typu feta.

5. Tak przygotowaną masę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 15 minut.

Sałatka:

1. Do mniejszej miski przekładamy mix sałat, roszponkę.

2. Gruszkę obieramy, kroimy w cienkie paski i dodajemy do sałaty. Posypujemy całość koperkiem, polewamy łyżką oliwy i skrapiamy sokiem z cytryny.

2. Porcję omleta wykładamy na talerz wraz z sałatką.

Przepis w formie PDF, idealny do wydruku:

Proszę, wpisz adres e-mail, na który wyślę plik.
Pobieram

Zobacz nagranie i przekonaj się jakie to łatwe: 

      Powrót

      Komentarze0
      Dodaj komentarz

      Musisz być zalogowany aby dodawać komentarze