Budyń chia na złotym mleku

Budyń chia na złotym mleku
Składniki:
300 ml mleka migdałowego
4 łyżki nasion chia
1 łyżeczka oleju kokosowego
1 łyżka miodu gryczanego
Pół pomarańczy
Półtorej łyżeczki kurkumy w proszku
Pół łyżeczki cynamonu w proszku
1/3 łyżeczki suszonego imbiru w proszku
1/4 łyżeczki zmielonych nasion kardamonu
1/4 łyżeczki pieprzu w proszku

Przygotowanie:

1. Podgrzewamy mleko migdałowe (uważamy, żeby mleko się nie zagotowało).

2. Do garnka z mlekiem dodajemy kolejno: kurkumę, cynamon, imbir, kardamon, pieprz i olej kokosowy.

3. Mieszamy dokładnie do połączenia wszystkich składników.

4. Następnie dodajemy nasiona chia i mieszamy, aby nie powstały grudki.

5. Odstawiamy na 20-25 minut.

6. Po tym czasie do budyniu dodajemy łyżkę miodu gryczanego, przekładamy do miseczki i na wierzchu układamy pokrojoną pomarańczę.

Przepis w formie PDF, idealny do wydruku:

Proszę, wpisz adres e-mail, na który wyślę plik.
Pobieram

      Powrót

      Komentarze0
      Dodaj komentarz

      Musisz być zalogowany aby dodawać komentarze